Roslagsgatan 4

2004 öppnade vi dörrarna till en autentisk espressobar med grillade mackor och små bakverk på Roslagsgatan. 2005 tillagades den första pastarätten och efter det så var det igång. 2006 och 2007 tilldelades vi Gulddraken av Dagens Nyheter. Sedan dess har vi jobbat för att upprätthålla ständigt hög klass genom att servera kvalitativa produkter med snabb och medveten service.

Självklart gör vi all pasta själva, och vi har ett medvetet tänk kring fisk och grönt. Med cirka 1250 återkommande gäster så måste vi alltid se till att vara bäst på det vi gör och kunna erbjuda precis det de vill ha. Menyn är en stadig punkt på Nero och har varit den samma sedan starten, med endast lite små twists och minimala förändringar.

Öppettider:

Mån-Fre: 07.00-16.00
Lör-Sön: 09.00-17.00

Välkommen!

Nero Roslagsgatan

LUNCH (11-15)

Pasta

Spaghetti alla Nero (dal 2004)

Carbonara med en twist. Gjord på salsiccia med lök, vitlök, spansk peppar, parmesan, en skvätt grädde och svartpeppar.
Reds av med en äggula.

115 SEK

Papardelle con polpette di vitello (dal 2006)

Kalvfrikadeller smaksatta med citron och oregano.
Serveras med tomatsås, vitlök och spansk peppar.

115 SEK

Spaghetti alla Bolognese

En klassisk Bolognese gjord på nötfärs.
Smaksatt med lagerblad och oregano.

115 SEK

Rigatoni di pollo (dal 2003)

Kycklingfilé, vitlöksfräst spenat, getost och grädde.
Toppas med rostade pinjenötter.

115 SEK

Penne alla vodka (dal 2006)

Parmaskinka, zucchini, spansk peppar och vitlök som bränts av med vodka. Serveras med tomatsås samt en skvätt grädde.

115 SEK

Spaghetti ai Gamberi

Vildfångade jätteräkor med tomat, spansk peppar, vitlök, finhackad persilja och en skvätt vitt vin.

145 SEK

Al Forno

Lasagne al forno (dal 2006)

Lasagne på klassiskt vis med nötfärs, tomatsås, bechamelsås, basilika och parmesan.

110 SEK

Melanzane alla parmigiana

Siciliansk auberginegratäng där mozzarella, tomatsås och basilika varvas med ägg och parmesanpanerad aubergine.

110 SEK

Insalata

Insalata di tonno

Sallad med halstrad tonfisk, svarta linser, matvete, granatäpplen, parmesan och rostade pinjenötter. Serveras med en honungs– och senapsdressing.

115 SEK

Insalata di pollo

Kycklingsallad med svarta linser, matvete, granatäpplen, parmesan och rostade pinjenötter. Serveras med en honungs– och senapsdressing.

115 SEK

LA SERA (15-21)

Från kl 15 serverar vi kvällsmeny. Då hittar ni smårätter och andra traditionella italienska middagsrätter på menyn.

Antipasti

Affetato misto

Charkuterier från Italiens alla hörn. Serveras med en bit ost och grillat bröd.

75 SEK

Caprese di burrata

Klassisk caprese med burrata, italiensk ost gjord på mozzarella och grädde, sicilianska tomater, extra virgin olivolja, färsk basilika och svartpeppar.

75 SEK

Carpacccio di carne salata e tartufo

Carpaccio på carne salata, garnerad med en tryffelemulsion, rucola, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter.

75 SEK

Secondi

Penne con salsiccia e marsala

Pasta med salsiccia och en sås på tomater, spansk peppar, vitlök, marsalavin och grädde. Toppas med hyvlad parmesan.

145 SEK

Papardelle ai ragu di chingale

Klassisk bolognese gjord på vildsvin, smaksatt med choklad, enbär, spansk peppar, vitlök, kanel, nejlika och finhackad persilja.

145 SEK

Torteloni agli asparagi e formaggio

Pastaknyten fyllda med sparris, pecorino och ricotta i en sås på sicilianska tomater, sommartryffel, sparris, smör och hyvlad parmesan.

155 SEK

Involtini alla Milanese

Dubbelpanerad kalvschnitzel stekt i smör och kapris, serveras med en tomat och ruccolasallad samt hyvlad parmesan.

175 SEK

Spaghetti chitarra alla vongole

Sandmusslor i vitt vin med hetta från spansk peppar. Blandas med piccadilly–tomater, vitlök och finhackad persilja.

155 SEK

Risotto ai frutti di mare

Klassisk skaldjursrisotto med vildfångade jätteräkor, blåmusslor, vongolemusslor och calamares. Smaksatt med spansk peppar, vitlök och tomat.

155 SEK